Welcome

Στρατηγικά τοποθετημένη στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου, η Μύκονος αποτελεί χωνευτήρι της συνολικής ομορφιάς των Κυκλάδων. Παραδοσιακή και γραφική, κρατώντας τη ζηλευτή αρχιτεκτονική των κυκλαδόσπιτων, σύγχρονη και φιλόξενη, κερδίζοντας και τον πιο δύσκολο επισκέπτη, η Μύκονος αγαπιέται αμέσως και δεν ξεχνιέται ποτέ.

Με την ίδια αγάπη που έχει για το νησί του, ο κ. Γιάννης Γρυπάρης και η οικογένειά του, έφτιαξαν με μεράκι και γούστο τα πρώτα επιπλωμένα διαμερίσματα της Μυκόνου, το 1987, στην περιοχή Βρύση, στους πρόποδες της Χώρας.

You are here: Home - Mykonos - ΤΟ ΝΗΣΙ - Παραλίες

Παραλίες

Οι παραλίες της Μυκόνου είναι διάσημες για τη χρυσή άμμο τους, τα κρυστάλλινα νερά τους και για τη διασκέδαση που προσφέρουν:

Άγιος Σώστης

Παίρνοντας το δρόμο ​​από την παραλία του Πανόρμου και προς την ανατολή πάνω από τον κόλπο, ο  Άγιος Σώστης είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες του νησιού. Η όμορφη παραλία προσφέρει όχι μόνο  ειρήνη και γαλήνη αλλά ένα πολύ καλό μικρό εστιατόριο.

 

 

 

Άη Γιάννη

Στη δυτική πλευρά του νησιού και με θέα τη Δήλο, η σχετικά μικρή και γραφική παραλία του Αγίου Γιάννη προσφέρει λευκή άμμο και μια συλλογή από μικρούς όρμους τροφοδοσίας στο ευρύ κοινό. Διάσημοι ως τοποθεσία για την βραβευμένη ταινία «Shirley Valentine», πολλοί εκτιμούν αυτή την ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Τακτικά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη προσφέρουν εύκολη πρόσβαση ολη την ημέρα.

 

Πλατύ Γιαλός

Ο Πλατύ Γιαλός μία από τις παλαιότερες και πιο καθιερωμένες νότιες παραλίες της Μυκόνου είναι μια οικογενειακή παραλία, προσφέροντας εστιατόρια, beach bars και θαλάσσια σπορ. Αφετερία συνδέσεις μέσω βάρκας για άλλες νότιες παραλίες όπως Παράγκα, Paradise, Super Paradise, Αγράρι και Ελιά.

 

 

Ψαρού

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση απο την παραλία του Πλατύ Γιαλού, η Ψαρού είναι μία από τις πρώτες καθιερωμένες παραλίες. Αυτό το μεσαίου μεγέθους καλά προστατευμένη παραλία προσφέρει ποιοτικά καταλύματα, εστιατόρια και διάφορα θαλάσσια σπορ που περιλαμβάνουν και σχολή καταδύσεων.

 

 

Paradise

Πιθανώς η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού έχει αναπτύξει τη φήμη της και το σημερινό της όνομα από την ανακάλυψή της από τους “Hippies” και backpackers που ταξιδεύαν τη δεκαετία του 60. Η μεγάλη έκταση της παραλίας εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους νέους προσφέροντας σνακ μπαρ, beach bars, νυχτερινά κέντρα, επαγγελματικό κέντρο καταδύσεων και εγκαταστάσεις κάμπινγκ.

 

Super Paradise

Ουσιαστικά  χωρίς τοπική συγκοινωνία, η αποκλειστικότητα του Super Paradise έχει καταστήσει ένα από τα αγαπημένα μέρη για τους clubbers του νησιού εδώ και πολλά χρόνια.  Αυτή η πανέμορφη παραλία σε ένα μικρό αλλά βαθύ κόλπο έχει καλά εστιατόρια και ντίσκο μπαρ που αντηχούν όλη την ημέρα την ενέργεια της νυχτερινής ζωής της πόλης. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με ταξί, ιδιωτικά οχήματα και με τακτικά δρομολόγια πλοίων από την αποβάθρα τον Πλατύ Γιαλό.

 

Ελιά

Εύκολα προσβάσιμη με το λεωφορείο από την πόλη και τακτικά δρομολόγια πλοίων από τον Πλατύ Γιαλό, η παραλία της Ελιάς είναι η μεγαλύτερη από τις νότιες παραλίες.

 

 

 

Φτελιά

Η Φτελία είναι η πιο διάσημη παραλία ειδικά για windsurfing αλλά και kitesurfing. Αυτή η άγρια, βόρεια παραλία είναι μια από της αγαπημένες των windsurfers. Ακόμη και ως μη συμμετέχων μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο παρακολουθώντας το θέαμα των wind-surfers και των kite-surfers που πετούν πέρα ​​από τη θάλασσα.

 

Παραλία του Πανόρμου
Στη βόρεια πλευρά του νησιού και προς την ανατολή είναι η μεγάλη και όμορφη παραλία του Πανόρμου. Δύο εστιατόρια σερβίρουν αυτή την απομακρυσμένη περιοχή, διαφορετικά, προσβάσιμη μόνο με ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί. Αυτή η παραλία λόγω της θέσης του ταιριάζει καλύτερα σε περιόδους νότια του ανέμου.

Αγράρι

Μία από τις πιο ήσυχες παραλίες της νότιας αλυσίδας. Η μεσαίου μεγέθους παραλία αυτή έχει ένα εστιατόριο και ένα μπαρ στην παραλία που εξυπηρετεί σε όλους όσους απολαμβάνουν την απομόνωση από τα πλήθη. Δεν υπάρχει καμία τοπική υπηρεσία λεωφορείων, αλλά Αγράρι μπορεί να επιτευχθεί με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, λεωφορεία και ταξί βάρκα από τον Πλατύ Γιαλό. Χάρη στην εγγύτητά με την παραλία της Ελιάς υπάρχει επίσης πρόσβαση εύκολα με τα πόδια από το τέρμα των λεωφορείων της Ελιάς.

 

Καλό Λιβάδι

Βρίσκεται στο κάτω άκρο του νησιού μια μακρά ανοιχτή κοιλάδα, το Καλό Λιβάδι είναι μέρος της άλλης ομάδας από τις νότιες παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο μέσω του δρόμου Άνω Μερά. Τακτικά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτό το μεσαίου μεγέθους – όχι πολύ ήσυχη περιοχή – όπου το καλό φαγητό και δυνατή μουσική χαρακτηρίζει τη ρύθμιση.

 

Παραλία Λιά

Η παραλία Λιά είναι ένα ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε από τα πλήθη και να απολαύσετε το φυσικό κυκλαδίτικο τοπίο γύρω από την όμορφη αυτή παραλία.